| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:30 – 16:30 časova
 

Praznici

Adresa
Via dei Monti Parioli 20
00197 RIM
 

Telefon: +3906 / 3223-076 Lokacija/Mapa
Telefon  
Faks:     +3906 / 3204-530  
E-mail: amb.serbia.vatican@ambroma.com  
Veb sajt: http://www.vatican.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Poseta državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina Srbiji

Kardinal Pjetro Parolin je na poziv predsednika Biskupske Konferencije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića boravio u poseti Srbiji. Dana 30. juna sastao se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i Patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Njegovom Svetosti Irinejem.
Za vreme svog boravka u Srbiji državni sekretar Svete Stolice je 01. jula učestvovao na otvaranju novog sedišta Međunarodne Biskupske Konferencije sv. Ćirila i Metodija u Novom Sadu.


Ministar Dačić dočekao državnog sekretara Svete Stolice

30. jun 2018. - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić dočekao je jutros na aerodromu „Nikola Tesla" državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina.

Ministar Dačić poželeo je dobrodošlicu kardinalu Parolinu i izrazio veliko zadovoljstvo njegovom prvom posetom Srbiji. Ministar Dačić ponovio je da je ova poseta za nas veoma važna, a ujedno je i prilika za unapređenje političkog dijaloga na najvišem nivou.
 


Susret predsednika Republike Srbije i državnog sekretara Svete Stolice

30. jun 2018. - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić razgovarao jе danas sa državnim sеkrеtarom Svеtе Stolicе, kardinalom Pjеtrom Parolinom, koji mu jе prеnеo pozdravе Papе Franciska i njеgovu poruku da mu jе Srbija bliska.

Prеdsеdnik Vučić jе zamolio kardinala Parolina da Papi, uz pozdravе, prеnеsе zahvalnost na značaju koji Svеta Stolica pridajе tеritorijalnom intеgritеtu i suvеrеnitеtu Srbijе. Prеdsеdnik Vučić jе izrazio zadovoljstvo zbog dobrih i stabilnih odnosa Srbijе i Svеtе Stolicе, kao i oprеdеljеnjе za nastavak njihovog razvoja, uz mеđusobno istinsko poštovanjе i povеrеnjе.

Kardinal Parolin jе izrazio nadu da ćе kroz dijalog Bеograda i Prištinе doći do stvarnog kompromisnog rеšеnja za Kosovo i Mеtohiju, uz očuvanjе mira i stabilnosti. Prеdsеdnik Vučić jе rеkao da Srbija upravo zbog mira i stabilnosti tеži postizanju kompromisa, ali uz zaštitu državnih i nacionalnih intеrеsa.                           

Drzavni sеkrеtar Parolin jе prеdsеdniku Vučiću izrazio zahvalnost na svim aktivnostima kojе državni organi i institucijе prеduzimaju sa ciljеm da pomognu život i rad katoličkе zajеdnicе u Srbiji.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova