| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:30 – 16:30 časova
 

Praznici

Adresa
Via dei Monti Parioli 20
00197 RIM
 

Telefon: +3906 / 3223-076 Lokacija/Mapa
Telefon  
Faks:     +3906 / 3204-530  
E-mail: amb.serbia.vatican@ambroma.com  
Veb sajt: http://www.vatican.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Predaja akreditivnih pisama Suverenom Malteskom redu

20.mart 2018. - Ambasador Republike Srbije pri Suverenom Malteškom redu, Nj.E. Dejan Šahović, predao je danas akreditivna pisma Opunomoćeniku Velikog Majstora Suverenog Malteškog reda – Fra’ Đakomu Dala Toreu del Tempio di Sanguineto.

 


Ministar Dačić razgovarao sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom

Tokom posete prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom.

Pored značaja unapređivanja daljih bilateralnih odnosa i saradnje, tokom sastanka bilo je reči o pitanju KiM.

Ministar Dačić upoznao je kardinala Parolina sa aktuelnostima u pregovorima Beograda i Prištine i podvukao iskrenu opredeljenost Republike Srbije dijalogu.

Državni sekretar Parolin naglasio je da Sveta Stolica sa posebnom pažnjom prati razvoj situacije na Balkanu i u tom kontekstu pregovore Beograda i Prištine.

Šef srpske diplomatije još jednom je preneo zahvalnost državnom sekretaru Parolinu na principijelnom stavu Svete Stolice u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.


Intenziviranje bilateralnih odnosa Srbije i Svete Stolice

U sklopu bilateralne posete prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se 30. januara 2018. u Vatikanu sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa državama mons. Polom Galagerom.

Tokom razgovora obostrano je potvrđen značaj bilateralnih odnosa i saradnje i izražena je spremnost za njihovo dalje intenziviranje, kroz razmenu poseta na visokom nivou i uspostavljanje mehanizma redovnih političkih konsultacija.

Monsinjor Galager između ostalog posebno je izrazio zainteresovanost Svete Stolice za saradnju sa Republikom Srbijom u oblasti zaštite hrišćanskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Ministar Dačić preneo je zahvalnost sekretaru za odnose sa državama na principijelnom stavu Svete Stolice u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i uputio poziv mons. Galageru da poseti Srbiju.
 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova