| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
 

Празници

Адреса
Via dei Monti Parioli 20
00197 РИМ
 

Телефон:  +3906 / 3223-076 Локација/Мапа
Телефон:    
Факс:        +3906 / 3204-530  
Е-mail: amb.serbia.vatican@ambroma.com  
Веб сајт: http://www.vatican.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета државног секретара Свете Столице кардинала Пјетра Паролина Србији

 

Кардинал Пјетро Паролин је на позив председника Бискупске Конференције и министра спољних послова Ивице Дачића боравио у посети Србији. Дана 30. јуна састао се са председником Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић, министром спољних послова Ивицом Дачићем и Патријархом Српске православне цркве Његовом Светости Иринејем.
За време свог боравка у Србији државни секретар Свете Столице је 01. јула учествовао на отварању новог седишта Међународне Бискупске Конференције св. Ћирила и Методија у Новом Саду.


Министар Дачић дочекао државног секретара Свете Столице

30. јун 2018. - Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић дочекао је јутрос на аеродрому „Никола Тесла" државног секретара Свете Столице кардинала Пјетра Паролина.

Министар Дачић пожелео је добродошлицу кардиналу Паролину и изразио велико задовољство његовом првом посетом Србији. Министар Дачић поновио је да је ова посета за нас веома важна, а уједно је и прилика за унапређење политичког дијалога на највишем нивоу.


Сусрет председника Републике Србије и државног секретара Свете Столице

30. јун 2018. - Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са државним секретаром Свете Столице, кардиналом Пјетром Паролином, који му је пренео поздраве Папе Франциска и његову поруку да му је Србија блиска.

Председник Вучић је замолио кардинала Паролина да Папи, уз поздраве, пренесе захвалност на значају који Света Столица придаје територијалном интегритету и суверенитету Србије. Председник Вучић је изразио задовољство због добрих и стабилних односа Србије и Свете Столице, као и опредељење за наставак њиховог развоја, уз међусобно истинско поштовање и поверење.

Кардинал Паролин је изразио наду да ће кроз дијалог Београда и Приштине доћи до стварног компромисног решења за Косово и Метохију, уз очување мира и стабилности. Председник Вучић је рекао да Србија управо због мира и стабилности тежи постизању компромиса, али уз заштиту државних и националних интереса.  

Државни секретар Паролин је председнику Вучићу изразио захвалност на свим активностима које државни органи и институције предузимају са циљем да помогну живот и рад католичке заједнице у Србији.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова