| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
 

Празници

Адреса
Via dei Monti Parioli 20
00197 РИМ
 

Телефон:  +3906 / 3223-076 Локација/Мапа
Телефон:    
Факс:        +3906 / 3204-530  
Е-mail: amb.serbia.vatican@ambroma.com  
Веб сајт: http://www.vatican.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Предаја акредитивних писама Сувереном Малтешком реду

20. март 2018. - Амбасадор Републике Србије при Сувереном Малтешком реду, Њ.Е. Дејан Шаховић, предао је данас акредитивна писма Опуномоћенику Великог Мајстора Сувереног Малтешког реда – Фра’ Ђакому Дала Тореу дел Темпио ди Сангуинето.


Министар Дачић разговарао са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролином

Током посете први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је и са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролином.

Поред значаја унапређивања даљих билатералних односа и сарадње, током састанка било је речи о питању КиМ.

Министар Дачић упознао је кардинала Паролина са актуелностима у преговорима Београда и Приштине и подвукао искрену опредељеност Републике Србије дијалогу.

Државни секретар Паролин нагласио је да Света Столица са посебном пажњом прати развој ситуације на Балкану и у том контексту преговоре Београда и Приштине.

Шеф српске дипломатије још једном је пренео захвалност државном секретару Паролину на принципијелном ставу Свете Столице у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова.


Интензивирање билатералних односа Србије и Свете Столице

У склопу билатералне посете први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се 30. јануара 2018. у Ватикану са секретаром Свете Столице за односе са државама монс. Полом Галагером.

Током разговора обострано је потврђен значај билатералних односа и сарадње и изражена је спремност за њихово даље интензивирање, кроз размену посета на високом нивоу и успостављање механизма редовних политичких консултација.

Монсињор Галагер између осталог посебно је изразио заинтересованост Свете Столице за сарадњу са Републиком Србијом у области заштите хришћанског наслеђа на Косову и Метохији.

Министар Дачић пренео је захвалност секретару за односе са државама на принципијелном ставу Свете Столице у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и упутио позив монс. Галагеру да посети Србију.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова